torsdag 20 oktober 2011

Månadsträff

Igår kväll hade vi vår månadsträff för oktober månad. Tack alla som var där och förgyllde vår kväll. Vi hade en workshop (titta och lär) och denna gång var det hur man kan göra en egen julgranskula med hjälp av spillbitar. För spillbitar har vi alla...


Den här julkulan består av en frigolitkula som jag har gjort decopage på med spillbitar av julpapper som jag hade kvar från förra året. (Desto tjockare papper du använder desto mindre bitar måste du arbeta med) Jag har rivit pappret i mindre bitar, penslat lim på frigolitkulan satt dit pappersbiten och sedan limmat ovanpå pappret också. Nästa bit då gör man samma sak, limmar på kulan, sätter dit biten lite omlott med den förra och limmar ovanpå osv. tills kulan är helt täckt. Bandet har jag fäst med hjälp av en pins som jag stuckit igenom kulan.

Ett litet tips: Har man inget decopage lim kan du använda dig av vanligt trälim/papperslim som blir genomskinligt när det torkar. För att göra ditt eget decopagelim tar du lim (lättats i en skål) och blanda med lite vatten tils du har ett lim som liknar filmjölks konsistens.

Lycka till!