lördag 2 juli 2011

Fodral till chokladkaka

För en tid sen fick jag tips av vår kära inspiratör Vickan att man kunde göra ett fodral till en chokladkaka, för att få en lite personligare gåva. Nu äntligen har jag tagit fram beskrivningen jag fick och testat att göra alster efter den. Såhär blev de två varianter som jag har gjort =)När jag gjorde den här "andra" chokladkakan följde jag beskrivningen nedan, förutom att jag mätte, ritade och sklippte ut en cirkel för att man ska se vad som är i fodralet :)

Här kommer beskrivningen på hur man gör ett fodral till en 200g chokladkaka:
Skär till ett papper som är 21x24,5cm. 21cm är längden på chokladkakan.
Biga vid 6cm, 7,4cm, 16,4cm och 17,8cm. Fäst ihop med dubbelhäftande tejp.
Nu är det dax att dekorera din chokladkaka. Lycka till!

Det var allt för mig så länge, på återseende...

torsdag 30 juni 2011

Lite mer inspiration...

Här kommer två kort till som jag gjort av miranda nallar ur decopage pack.
Nallar är byggda efter numrering och ihopsatta med 3D-kuddar mellan varje lager. På det första kortet har jag använt mig av två mönstrade papper och satt en rad av bling precis under nallen för att det ska hända något.
På det andra kortet har jag förutom använt mig av mönstrade papper och 3D-figuren satt en ram av bling, för att få en tydlig inramning. Men istället för att använda bling som jag har gjort skulle man kunna använda sig av en pearlmaker (den ser ut som en penna och gör som små halvpärlor) eller rita streck, alternativt punkter med en penna för att uppnå samma effekt.

Ha en fortsatt bra kväll.
Pillan

söndag 26 juni 2011

Lite inspiration

Här kommer lite inspiration till er.


När jag gjorde mirandakortet använde jag mig av ett decopage pack. Både dem mönstrade papper som finns på kortet, texten "you're so special" och 3D-figuren finns med i samma paket. 3d-figuren är ihopsatt med 3d-kuddar emellan varje lager och varje del är numrerad så man vet i vilken ordning man ska sätta dem.
Det rosa prickiga mönstrade pappret är chalkat med chestnut roan, det blommiga mönstrade pappret har jag ruggat kanterna på med hjälp av en sax. Ovanpå det blommiga pappret limmade jag fast min 3d-figur och snett ovanför figuren satt jag fast texten "you're so special med 1mm 3d-kuddar.

Rugga kanterna: Håll i pappret med tummen och pekfingret. Ta en ganska vass sax och dra försiktigt med saxen på papprets kant, i riktníng mot dig. Då ska det bli som en ruggad kant.

Ha en bra sommardag och njut av solen om ni har möjlighet
/Pernilla