lördag 28 maj 2011

Tack för en härlig dag på Uppsala Scrap-och Pysselmässa!

Vi har haft en jättetrevlig dag och tackar er för att ni hittat till oss. Vi hoppas att vi ses imorgon också...annars önskar vi er en skön söndag..

Här kommer lite inspiration från de nya serierna Tatty Teddy (Mirandanallen) samt Tulip och det är Joanne Austin från Storbritannien som gjort dessa.
I serien Tatty Teddy finns stämplar, band , papper, färger samt Decoupageset  och stickers.
I Tulipserien finns det clearstamps (tre olika) , die-cuts, stickers och mönstrade papper.

Vi hoppas att du gillar detta lika mycket som vi!!

Pernilla, Petra, Vickan och Lena

torsdag 26 maj 2011

Medlemsträffen den 24 maj...

Tack ni som dök upp och visst hade vi en trevlig kväll. Mycket nytt i butiken (på borden) och två workshops/demos.

Först fick alla göra ett trappstegskort och teknikerna var:
(Nedan ser du kortet vi utgick ifrån...)

*Kunna få till en kortvikning utan att använda skärmaskin...bara en sax och en blyertspenna.


*Stämpla ett motiv utan att färglägga, bara highlighta vissa detaljer i själva motivet.
*Highlighta motivet genom att låta det synas lite extra med hjälp av versacolorfärger.

*Skrapa kanterna så att det ser lite ruffigt ut.

*Använda en bårdstans, inte helt lätt kanske och även en blomstans för att få till en 3-d blomma.

Nästa demo av Pernilla: (Titta och lär) Embossing för hela slanten....med lilla nallen och embossingfoldern från tidningen. Den blå bakgrunden är embossad med den lilla embossingfoldern (upphöjda prickar). Det kallas också för torrembossing.

Sedan stämpla med "Pigment Ink" (*Versacolor) färger och i detta fall användes Polar blue (gråblå) samt cyan. För att få de lite mörkare kanterna embossades konturerna med svart embosspulver. Nallen färglades med ovan versacolorfärger (pensel eller en tops) Häll sedan på Clear embossingpulver och smält och därefter duttar man över VersaMark (genomskinlig färg) över hela nallen och även över själva hela biten du stämplat på och sedan embossar du med Clear Embosspulver och du får en yta som ser ut som en stickers. I detta fall embossar du i tre steg:
Lite annorlunda men det blir en WOW-känsla när man är klar!! 

För dig som inte har embossat förut finns det två olika sätt att få till en upphöjd effekt:

Torrembossing där man lägger papper mellan sidorna på en dubbelvikt plastfolder där ena sidan har motivet tryckt så att det sticker ut och den andra sidan är det som en relief i plasten. Lägg i pappret, lägg ihop foldern och kör igenom den i en av alla stansmaskiner (Big Shot, Sissix, Cuttlebug mfl) som finns. Har du inte någon stansmaskin kan du använda muskelkraft men ta hjälp av en vanlig stans som du trycker och drar ovanpå själva foldern...i månadens tidning finns det ett exempel på hur du gör. Det gäller att få ett bra tryck så att motivet trycks in i pappret.

Embossing med pulver där man använder en stämpeldyna och på den måste det stå Pigment Ink för då betyder det att färgen torkar något långsammare än dom färgerna där det står Dye Ink. 
Exempel på färger man kan använda till embossing är: Versacolor, Versamark (helt genomskinlig dyna), Colorbox Pigment Ink samt Brilliance men det viktiga är dock att det står just "Pigment Ink" på själva stämpeldynan för då vet man säkert att det fungerar.
Så här gör du när du embossar med pulver:

Stämpla ditt motiv

Häll pulver över hela motivet

Häll sedan tillbaka pulvret i burken
(då sitter pulvret endast kvar på det du har stämplat)

Värm med ditt embossingverktyg (värmefön för papper) om du har en sådan, uppifrån!
(eller så tar du hjälp av spisen genom att sätta på den och hålla ditt kort över spisen med motivet uppåt, du måste se vad som händer) Du märker ju hur långt ifrån värmen du måste hålla innan det börjar smälta.

Du värmer bara så att du ser att allt har smält, färgen blir lite mörkare och blank....Värm inte lite extra för säkerhets skull, då är risken att det ser flottigt ut eftersom du då bränner själva embossingen. 
Prova dig fram!!

Nu kan du färglägga ditt motiv med vilka färger du vill men i detta fallet använde vi oss av stämpelfärgerna Cyan och Polar Blue från Versacolor just för att de inte torkar så snabbt och då var det lättare att bara hälla på pulver och embossa igen (glöm inte att ta bort överflödigt pulver).

Lycka till!! onsdag 25 maj 2011

Fynd!

Idag när jag var till tyg&garnaffären i Uddeholm var det rea. Jag fyndade jättefina knappar för 1:-/st :) Tyvärr kan jag inte visa dem för er nu. Jag får göra något med dem och visa upp resultatet.

Glöm inte att Min Lilla Bod kommer vara på mässan som är i Uppsala 28 - 29 maj!

måndag 23 maj 2011

Vill du lifta?

Hej!
Denna vecka är det jag - Lena som bloggar här på Min Lilla Bod. Jag började som insperatör hos Min Lilla Bod 2010. Tycker det är ett roligt, utmanande och givande uppdrag. Det jag gör mest är kort, men det blir även en och annan LO.

I rubriken frågar jag om du vill lifta och med det menar jag scraplifta LOen som jag har gjort till denna vecka. Scraplifta innebär att du inspireras av någon annans LO/kort eller som jag nu gör utmanar er att scraplifta min LO :) Du kan lifta rakt av, vända och vrida eller bara kopiera något speciellt som du gillar. Ett tips när du inte har någon insperation är att scraplifta sig själv - plockla fram en gammal LO/ett gammalt kort och lifta dig själv :)

Jag hoppas att du antar utmaningen! Lämna en kommentar och gärna en bild på resultatet.


Igelkotten kommer ifrån Woodland Folk, anteckningsblock, men jag har klippt bort själva "anteckningsdelen" och bara använt igelkotten.


Återigen Woodland Folk, anteckningsblock, men här har jag valt att dölja motivet och bara använda mig av anteckningsdelen (resultatet syns på LO).


Till titeln har jag använt Papermania Foam Alphabet Stickers. De var vita från början, men för att de skulle passa till resten av LOen så har jag använt mig av fyra olika chalks.Då var det dags för månadsträff/medlemsträff igen :)

Den är imorgon i Gamla Uppsalas sportlokaler. Till er som har tänkt komma på den, vill jag bara påminna om vår swap. Om ni vill vara med i swapen ska ni ta med er något som har ett värde av ca 25-30kr och är helt oanvänt.....ingen vill ha skräp! Slå in det i lite papper så mottagaren inte kan se vad det är. Jag kommer ha med en korg där alla som har något med sig till swapen kan lägga i sina små paket. De som lägger i något i korgen kommer under kvällen få dra ett paket ur den.
Hoppas att vi ses imorgon kväll! /Pillan

söndag 22 maj 2011

dekorerat stjärnkort

Så här blev mitt stjärnkort när jag dekorerat det. Jag valde tre olika papper som från samma serie. De tre delarna i mitten dekoreras även på baksidan eftersom de syns när kortet är hopvikt.
Under den blå blomman har jag fäst pappersband som sticker fram, brads i mitten och fastsatt med gluedots. Ha det gott! /Vickan